Profil

Book en tid


ProfilKlimavenlig salon / hjem

Jeg har frisørsalon og hjem i et så derfor bliver det indslag en klima historie om min hverdag på arbejdet og hjemme.
Siden 2003 har jeg øget min bevidsthed om klima og miljø.

Lad mig starte med min Salon:
Jeg forhandler og bruger svanemærkede danske produkter, forsøger at få de ting jeg skal bruge i min hverdag i salonen fra producenter fra danmark eller europa. Bruger plastikposer lavet af majspapir som er biologisk nedbrydelig til striber, min belysning er sparerepære, alle mine stand-by lamper bliver slukket efter end arbejdstid.

Jeg følger moden og de nye trends og supplerer med 2 x om året, videreuddannelseskurser i ind- og udland. Dertil aftenkurser, som de byder sig

Kaffe, the og cacao som bliver serveret i salonen er økologisk. Følger med i nye oplysninger omkring miljø sundhed og klima, det er en livsstil for mig at være nysgerrig og gøre de bedste jeg kan for mine kunde, klimaet, sundheden og vores planet.

400 l regnvandsopsamler bidrager med vand til mine små vandspil, og potteplanter/krukker. Og hvis noget skal vaskes af som er udendørs, bliver det gjort med regnvand.

Når det bliver glat og sne bruger jeg svanemærket viaform granular. Ukrudt mellem fliserne får en sjat eddike det går ikke i grundvandet. Når jeg gøder er det med organisk gødning. Jeg bruger regnvand til at skylle brugt emballage inden det kommer i den rette skraldespand. Rengøring i salon og hjem er med så lidt som muligt rengøringsmiddel og de er selvfølgeligt svanemærkede.

Vores solcelleanlæg er kommet godt i gang , alt der kan komposteres bliver lagt i kompostbeholderen i haven. Alt de som vi ikke bruger mere i hjemmet så som tøj, små møbler, sko og div bliver givet til spejderne. Gamle lagener lavet om til pudseklude.


Går eller tager cyklen ned for at handle. Kører med bus eller tog hvis det er muligt. Stearinlysstumper også rester af sterin i fyrfadslys bliver samlet og afleveret til kirkens korshær som laver nye lys. Fyrfadslys kapslerne som er tomme kommer i emballageskraldespanden, det er jo aluminium meget recoursekrævende at fremstille og svært nedbrydelig.

Opvaskemiddel og vaskemiddel er svanmærket jeg bruger ikke skyllemiddel. Håndklæder og tøj bliver tørret på tørresnor i carporten det er kun i nødstilfælde at jeg bruger tørretumbler.

Da der var sne og frost og mit regnvand var i fast form fyldte jeg sne i nogle kande og tøede det op så jeg havde vand til mine daglige gøremål og vand til katten.

Jeg nyder at finde ud af nye tiltag som kan hjælpe miljøet og det bliver jeg aldrig træt af. Jeg bruger www.astma-allergi.dk/kemilex-guide eller www.ewg.org på nette hvis der er noget jeg er i tvivl om , omkring mine produkter eller hvis der i samtale med mine kunder opstår nogle spørgsmål.

Hvis jeg skal give et godt råd er start med en ting af gangen lade det nye tiltag få ca 3 måneders tid til at blive en del af rutinen så bliver det ikke så overvældende som hvis man sætter for mange projekter i gang på en gang. Det bliver nemmere for hver gang man starter noget nyt.
 
Åbningstider


 
Mandag Lukket
Tirsdag 08:00 - 16:00
Onsdag 10:00 - 19:00
Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 10:00 - 19:00
Lørdag 07:00 - 13:00
Søndag Lukket
 
 

En hjemmeside af melumi.com - Online booking system af melumi.com